Fallow Deer 1765196 1280

Rumænien

Dåvildt

Jagttid for dåhjort går fra d. 1. september– 15. december.

Dåvildtet kendetegnes normalt ved en sommerdragt, der er rødbrun med hvide prikker og har hvid underside. Farven kan dog variere meget fra næsten sort til helt hvid.

Vinterdragten er gråbrun uden hvide prikker og med hvid underside. Det hvide spejl omkranses af sorte streger og deles på midten af den lange hale, som har en tydelig sort overside. Ser man dyret lige bagfra, ser det ud som om der står 111.

Dåhjorten har et meget karakteristisk,skovlformet gevir. Alt efter gevirets størrelse kaldes hjorten spidshjort, stanghjort, halvskuffel eller fuldskuffel. Geviret kastes normalt i marts-april, og et nyt sættes op og er færdigfejet i september. Dåhjortens gevir tiltager i størrelse med alderen og når sin største trofæstørrelse i 6-10 års alderen.

Dåvildtets brunstperiode strækker sig fra midten af oktober til slutningen af november. Når brunsten nærmer sig, samles hjortene på såkaldte brunstpladser, som bruges år efter år. Dåhjorten har ikke som kronhjorten et ”harem”– dåerne opsøger selv brunstpladsen og den hjort, de gerne vil parres med. Voldsomme brunstkampe ses derfor sjældnere hos dåhjortene end hos kronhjortene.

Fallow Deer 1765196 1280

      

Vi er ved at forhandle priser til 2024. Snarest vil du kunne se nye spændende rejsetilbud!

      

Få et uforpligtende tilbud Få et tilbud

Udfyld formularen herunder

Kontaktoplysninger
Hvad vil du gerne have tilbud på?

Vil du høre mere?

Kontakt Kristian via formularen eller direkte på telefonen.

Kristian Jensen Kristian Jensen Kristian Jensen
Telefon:

Vi er medlem af Rejsegarantifonden

Vi er medlem af Dansk Jagtrejse Arrangører

Vi er medlem af Kingdom Of Denmark SCI First For Hunters

Vi er medlem af PHASA