Billede2

KARPATER KRONHJORT 2022

Den første pürsch

Jagten på karpater kronhjorten startede med en aften pürsch. Vi drog afsted efter en delikat rumænsk frokost. Klokken 16:00 blev vi hentet af vores outfitter Christi. Vi kunne høre, at brunsten var i gang, men sigtbarheden var ikke den bedste, det havde regnet meget af dagen, hvilket resulterede i tåge. Med de positive briller på, begyndte vi pürschen. Der var gang i brunsten, og de høje brøl brød naturens stilhed, og vores intense jagt begyndte. Vi søgte op i en hochsitz, men tågen forhindrede i udsyn. Der kom brøl fra tre forskellige steder.

Vi blev i hochsitzet i et stykke tid, men hjorten kom ikke frem i tågen. Vi besluttede os for at kravle ned igen. 10 minutter efter, kunne en kronhjort spottes igennem tågen og lugten af brunsthjort fyldte luften. Vi betragtede dyret, det var en ung hjort. Vi drog videre gennem karparterne, indtil vi spottede to hinder og en kronhjort, som gik og græssede. Vi var tålmodige og ventede, men det rigtige tidspunkt kom aldrig. Vi besluttede os at gå videre, da mørket var ved at være over os. De intense brunstbrøl blev ved hele aftenen, men grundet dårlig sigtbarhed og mørkets frembrud, sluttede vi vores jagtdag. På vej hjem i bilen, så vi en rigtig fin 16énder hjort. Så gejsten var oppe til næste jagtdag.

Billede6

Morgen pürschen

Det blev tirsdag, og vi stod klar til, at tage afsted på morgen pürsch. Klokken var 05:00 i rumænsk tid. Det var mørkt og stjernehimlen var hel klar. Vi tændte vores lommelygter, da vi ikke kunne se noget i mørket, og jagt i Karpaterne er i et udfordrende terræn. Det blev lige så stille lyst, og brunsten gik i gang. Det var tåget, men hvad vi ikke fik set på den morgen pürsch vides snart ikke. En 8érnder, en flok hinder på 6 som kom løbende, en spidshjort i bast, og ikke mindst to ulve, som stod 20 meter væk fra os. Høje brøl som lettede stilheden i skoven. Vi skød ikke noget på morgenjagten, så lad os håbe der kommer et flot resultat til aften pürschen.

Billede5

Den store dag og det intense øjeblik!

Klokken blev 16:00, og vi drog afsted på aften pürsch. Tågen havde lagt sig og solen skinnede, og sigtbarheden er var utrolig god. Vi kørte op på bjerget, hvor vi begyndte vores pürsch. Vi drog igennem det kuperet terræn. Vi var samme sted som den første aften. Vi gik op i hochsitzet og stod og lyttede og skuede ud over terrænet. Vi kunne høre brøl et godt stykke væk, så vi besluttede os for at drage videre. Vi kunne høre et stor brøl, vi to kikkerterne frem og kiggede over det meget varierede terræn. Vi kunne spotte en rigtig fin kronhjort på en græslette udenfor skoven godt 850 meter ovre. Den jog med hinderne og pustede sig op. Vi besluttede os for, at det var hjort, vi ville gå efter.

Vi måtte igennem det meget udfordrende terræn, da tiden også kunne blive en hindring. Da vi endelig kom over på slætten, gik Christi og Marius ind i en skoven, og Lykke ventede udenfor. Med det samme løb hjorten ud af skoven og stod og observerede. Lykke kunne se hjorten fra hendes position. Christi og Marius sneg sig ude af skoven og kom hen, der hvor Lykke stod. Marius gjorde an til at skyde. Hjorten stod perfekt og det første skud var på bladet, den løb lidt længere ned af slætten, og Marius skød igen. Hjorten døde på stedet. Resultat var en rigtig fin 10énder karpater kronhjort i medaljeklasse. En helt igennem fantastisk jagtoplevelse!!

Billede15
Billede17
Billede7
Billede2
Billede11
Skærmbillede (33) (4)
Billede3
Billede14
Billede4
Billede8
Billede13
Billede12
Billede10

Vi er medlem af Rejsegarantifonden

Vi er medlem af Dansk Jagtrejse Arrangører

Vi er medlem af Kingdom Of Denmark SCI First For Hunters

Vi er medlem af PHASA